Tisztelt Érdeklődő!

A Nemzetgazdasági Minisztérium immáron negyedik alkalommal rendezi meg a Clusters in Europe IV. nemzetközi klaszter konferenciát 2017. november 30. és december 1. között Budapesten.

 

A konferencia célja, hogy visszatekintést adjon az európai klaszterkezdeményezés elmúlt több mint húsz évéről. Európa különböző országaiban, régióiban, melyek voltak a főbb kiváltó okok, amelyek életre hívták a hálózati gondolkodást, különös tekintettel a Közép-európai térség országaira. Melyek a főbb tanulságok, tapasztalatok és országok közötti különbözőségek, amelyek meghatározzák napjaink klaszterpolitikáját? Emellett a jövőbe tekintve megpróbálunk választ keresni arra a kérdésre, hogy melyek lehetnek a hálózatosodás jövőbeli sikertényezői, mi az emberi tényező szerepe a sikeres hálózatok mögött, valamint, hogy mi lehet a klaszterpolitika jövője a 2020 utáni időszakban!

 

A konferencia nagyszerű alkalmat biztosít Európa különböző országaiból érkező kormányzati és regionális döntéshozóknak, klaszterfejlesztéssel foglalkozó szakembereknek, hogy tapasztalatokat, illetve jó gyakorlatokat cseréljenek klaszterpolitikákat érintő kérdésekről. A Nemzetgazdasági Minisztérium legalább 200 résztvevőt vár szerte Európából.

 

A konferencia előadásai és szekcióbeszélgetései az alábbi témákat helyezik a középpontba:

  • A legelső lépesektől napjainkig – Hogyan és miért kezdtük?
  • A jövőbeli hálózatosodás sikertényezői – az emberi tényező szerepe!
  • KKV és klaszterpolitika 2020 után, kiemelt tekintettel a V4 országokra!
  • Klaszterek közötti együttműködésektől a piaci sikerig!
  • A klaszterek szerepe az S3-ban és az Ipar 4.0-ban
  • A „SHE” faktor – Nők a fedélzeten

 

Megtisztelnének, ha elfogadnák meghívásunkat és regisztrálnak a konferenciára!

 

Találkozzunk Budapesten!